آخرین اخبار و یادداشت ها
-
«پرفروشهای نیویورکتایمز در هفتۀ دوم مارس»دو رمان ژانر علمی-تخیلی و فانتزی منتشر شد.رمان مصور «قصه ندیمه»، نوشتۀ «مارگارت اتوود» در راه است.خاطرات «نادیا مراد» منتشر شد.نامزدهای نهایی هشتمین دوره جایزه هفت اقلیم معرفی شدند.بزرگداشت سیمین دانشور برگزار میشود.کانون سراسری انجمنهای صنفی مترجمان تاسیس شد.فرنومهای زبانی معاصر در نمایشگاه نقاشی «محمدرضا طاهر نسب»
کتاب روز
«احمد بیرانوند/نشر وزگار»
چاپ دوم کتاب شرح حاشیه با ویراست جدید در بازار نشر «شرح حاشیه» که از نقطه نظری جدیدتر، می توان آن را شرح مهم ترین جریان های شعری معاصر بعد از نیما تلقی کرد، کتابی است در خور تامل و تعمق، اثر شاعر و محقق جوان،احمد بیرانوند. اگر چه کتاب از دید مولف در ساختاری متشکل از شش فصل ارائه شده است(بررسی انواع نقد بعد از نیما،بررسی شعر نیما،شعر هوشنگ ایرانی، شعر موج نو ، شعر حجم وشعر گفتار)، اما به طور کلی می توان آن را پژوهشی موفق در سه حیطه ی نقد نظریه ها، اشعار و بیان و تحلیل مورد توجه قرار داد. بررسی مباحث نقد و تمرکز در سیر حرکت و پویایی آن در قلمرو ادبیات پسانیمایی بخشی از کتاب است که نشانگر توجه و تدقیق مولف در باب اصول و انواع نقد این دوره است که لازم و بایسته و به جا می نماید. بخش دوم بررسی اصلی ترین نظریه ها، مانیفست ها و تا حدودی نگرش های جریان های شعری اخیر و نظریات مختلف در باب آن هاست. در این بخش نیز مولف سعی کرده است بر اساس بیانیه ها نقل قول ها ی مستقیم و غیر مستقیم، مصاحبه ها و به طور کلی داده های مستقیم نظریه پردازی های هر جریان، به درک مستقیم و بلا واسطه ای دست یابد و تا حد امکان آن را دست نخورده و مونتاژ نشده ، به خواننده معرفی کند تا در نهایت بتواند در بخش سوم به بررسی تحلیل و نقد اشعار برجسته ی نمایندگان هر جریان شعری بپردازد.
آرشیو معرفی کتابیک شعر از شبنم آذر (زنان پیشرو)
مدیریت سایت شعر زنان پیشرو 9,847 views 0 ۱۰شبنم آذر شاعر و روزنامه نگار، متولد ۱۳۵۶ شهرستان شاهی مازندران است. از ایشان تا کنون سه مجموعه شعر به شرح ذیل منتشر گردیده است:
اولین مجموعه شعر ایشان “به تمام زبانهای دنیا خواب میبینم” در سال ۱۳۸۴ منتشرشد. این مجموعه برندهی جایزهی ادبی بانوی فرهنگ و کاندید جایزهی با عنوان کتاب سال شعر میشود. کتاب سال دفتر شعر جوان نیز آن را شایستهی تقدیر میداند.
“هیچ بارانی اینهمه را نخواهد شست” دومین مجموعهی اشعار این شاعر است که در سال ۱۳۸۷ منتشر شد و مورد توجه منتقدان بسیاری قرا گرفت و این مجموعه نیز به عنوان پنج کاندید نهایی جایزهی شعر زنان ایران، خورشید معرفی میشود.
آخرین مجموعه اشعار شبنم آذر به نام”خونماهی” از سوی نشر ناکجا منتشر شد.
شاخصه های مهم شعر خانم آذر لحن سرد معترض و بسیار جدی راوی است و شاید چنانکه حافظ می گوید”هر شبنمی در این ره صد بحر آتشین است” برای مثال در سطرهای “دو نفر به سبک یک فاجعه/می ایستند در برابر دوربین/به هم دست می دهند” راوی با لحن خشک و جدی یک گزارشگر به ترسیم و تصویر صحنه ای می پردازد که در سینما به ژانر وحشت هیچکاکی شباهت دارد و این لحن در کلیه آثار خانم آذر دیده می شود. در مجموعه اول خانم آذر بی توجهی به فرم ساده نویسی اما انتقال آنیت های شاعرانه و توجه به مسائل روز جهان موضوعی ست که در کمتر شعری دیده می شود شاعران امروز و جریان شعر امروز تمایل واپس گرایی به سلف پرتره بودن دارد که چنین رویکردی هرگز و به ندرت در کار خانم آذر دیده می شود و شاید همین موجب تفاوت شعر خانم آذر و موفقیت کارهای ایشان است. فعالیت بسیار گسترده خانم آذر در سایر رشته ها از قبیل روزنامه نگاری، فیلم سازی به جدیت و قوت روایت در شعر ایشان بدل شده است. حتی این جدیدت به حدی پیش می رود که به سختی می توان زبان زنانه شعر را دریافت کرد.
و اما در شعر ذیل با زبان عاطفی و حسی شاعر روبرو می شویم:
دسیسه
نه این که “دوستت دارم” را
به کسی نگفته باشم
برایش نمرده باشم و
باز نمرده باشم
نه این که دست کسی را نگرفته باشم
به درون خودم نبرده باشم و
باز نمرده باشم
نه!
نه این که به مرگ
فکر نکرده باشم
خودم را
به شکلهای عجیبی
نکشته باشم
نه این که تا پایش نرفته باشم
برنگشته باشم
نه!
موضوع فقط به کودکیام برنمیگردد
به تابی
که از ارتفاع
مرا زمین انداخت
من
از دسیسههای عجیبی
جان به در بردهام
و امروز
وقتی
به مرگ فکر میکنم
نیاز به نقشهی قبلی
ندارم
- قبلي دو شعر از زهرا حسین زاده (شعر افغانستان)
- بعدي در حاشیه ی «شرح حاشیه» نگاهی به کتاب شرح حاشیه تالیف احمد بیرانوند
مطالب مشابه...
10 افکار در “یک شعر از شبنم آذر (زنان پیشرو)”
پاسخ دهید لغو پاسخ
جستجوی سریع
بایگانی
شبکه های اجتماعی ما
اسلاید مجله
م کیوان says:درود.م کیوان says:درود باد___م کیوانشیوا says:درود بر شما ، زیبا است ، موفق باشید .هازارزه -خودباور says:من بوقلمون هستم!!اینجا کجاست ؟!پشت چشه های بسته.به راه که افتادم...هازارزه -خودباور says:شعرهای برگزیده ده نود اوج آن در ده هفتاد ،پتیان گرفت...
مرسی زیبا بود
ممنون از سمیرا
شاعر به خوبی لحظه مرگ را نمایان کرده
تصاویری از کودکی تا زمان حال
زیباست بانو..ادم را به فکر فرو میبرد
بسیار شعر روان و تصویری و پر ایجاز و عمیق / درود
درود
ساده و پر معنی
سلام
خسته نباشید دوست شاعر
کارزیبایی بود مرسی
پایدار باشی
با احترام
درود برقلم شیوای شاعر
ایشون با استاد علیرضا آذر نسبتی ندارن؟
سلام به دوست زیبای دوران نوجوانی ام. وقتی شعرهایت را میخوانم گویی تو را کنار خودم احساس میکنم. در آرزوی دیدنت روزها و شبها را سپری میکنم شبنم عزیز. دوستت مریم