محمد علی سپانلو در ۷۵ سالگی درگذشت.
از روز سهشنبه ۱۵ اردیبهشت در پی ناراحتی ریوی و تنفسی در بخش ICU بستری شده بود.
محمدعلی سپانلو متولد ۲۹ آبانماه سال ۱۳۱۹ در تهران بود. حافظه درخشانش در تمام این سالها باعث شده بود تا او علاوه بر فعالیتهای ادبی و هنری منبعی دقیق برای مرور اتفاقات فرهنگی و هنری و نقش افراد در رویدادهای مختلف باشد.
«رگبارها»، «پیادهروها»، «سندباد غایب»، «هجوم»، «نبض وطنم را میگیرم»، «خانمزمان»، «تبعید در وطن»، «ساعت امید»، «خیابانها، بیابانها»، «فیروزه در غبار»، «پاییز در بزرگراه»، «ژالیزیانا»، «کاشف از یادرفتهها» و «قایقسواری در تهران» از مجموعه شعرهای این شاعرند.
او فارغالتحصیل دانشکده حقوق دانشگاه تهران، و از نخستین اعضای کانون نویسندگان ایران بود. روایت او از شکل گیری کانون نویسندگان باعث شده بود تا در اینسالها مجادلات قلمی مختلفی با شاعران و نویسندگانی چون رضا براهنی پیدا کند.(اینجا)
سپانلو نشان شوالیهٔ نخلِ (لژیون دونور) آکادمیِ فرانسه و جایزهٔ ماکس ژاکوب را در زمان حیاتش دریافت کرده بود.
همچنین ترجمه «آنها به اسبها شلیک میکنند» نوشته هوراس مککوی، «مقلدها» نوشته گراهام گرین، «شهربندان» و «عادلها» نوشته آلبر کامو، «کودکی یک رییس» نوشته ژان پل سارتر، «دهلیز و پلکان»، شعرهای یانیس ریتسوس و «گیوم آپولینر در آیینه آثارش» – شعرها و زندگینامه گیوم آپولینر – از دیگر آثار منتشرشده او هستند.
او علاوه بر فعالیت در حوزه ادبیات در فیلم «آرامش در حضور دیگران» به کارگردانی ناصر تقوایی به عنوان بازیگر حضور داشت. از این فیلم در کنار فیلمهای «قیصر» ساخته مسعود کیمیایی و «گاو» ساخته داریوش مهرجویی به عنوان آغاز کنندگان موج نوی سینمای ایران نام برده میشود.
منبع: خبرآنلاین