یک گروه «پیشرو » در واتس اپ
مجاز مقابل حقیقت و واقعیت است. فضای مجازی، خلایی در مقابل فضای حقیقی ست. اما مگر حقیقت یک گروه و یا یک فضای حقیقی ادبی چیست؟
پرسشی که ذهن مسولین گروه (شعر پیشرو) را درگیر خود کرده بود. آیا واتس آپ ، فیسبوک و …. توانایی و یا مسولیت پذیری یک رسانه مکتوب را دارند و یا نه؟
تجربه نشان داده است که گروه های ادبی در فضاهای مجازی محدود چه از لحاظ فرمیک و چه از لحاظ ساختاری ست. شاعران یک شهر و یا در بهترین حالت یک استان گرد هم می آیند و اشعار خود را به اشتراک می گذارند. شعرها مقابل دید مخاطب به نمایش می آید و می رود. گویا خود گردانندگان این گروها ایمانی به مانایی این رسانه ها ندارند. اما مدتی ست که مخاطب گروه واتس آپی (شعر پیشرو) هستم. چند نکته برایم قابل تأمل بود در رفتار این گروه:
۱- گستردگی اعضا از لحاظ جغرافیایی ۲- عبور نکردن از شعر اعضا و یا شاعران مهم معاصر ۳- نکوداشت ها و بزرگداشت های شاعران پیشکسوت ۴- کارگاه های آموزشی نقد و بررسی ۵- بررسی مکاتب ادبی.
۱- به نام ها که نگاه میکنم از سراسر ایران شعرا گرد هم آمدند:
شمال: مهدی ریحانی- جلیل قیصری- حمیدرضا اقبال دوست- منصور خورشیدی- مهدی رضا زاده- کورش جوانروح و ایمان جانباز و….
کردستان و کرمانشاه: فرزاد میراحمدی- عادل اعظمی و…..
جنوب: سریا داوودی حموله- محمد حسن مرتجا- فیض شریفی- رضا بهادر- زلما بهادر- رضا روشنی- شهاب قناطیر- علی القاسی- بهنود بهادری- روح الله احمدی و….
شیراز: کیوان اصلاح پذیر- شهین ده بزرگی- لیلا محمودی و ….
شمس آقاجانی- محمد آشور- علی رضا نوری (همدان)- آیدا مجید آبادی( ارومیه)- محبوبه ابراهیمی- زبیده حسینی- نسرین فرقانی- پوران کاوه(تهران)- محمد عسگری ساج- احمد بیرانوند ( خرم آباد)- شعیب میرزایی و ……..
این نام ها و عزیزان دیگر از سراسر ایران گرد هم آمده اند تا یک اتصال نامریی در ادبیات شکل بگیرد. گوناگونی جغرافیا و نام ها یقینا گوناگونی اندیشه را در خود دارد. و این یعنی یک فضای باز و منشوری از ایده ها و سلائق مختلف. فضایی که تمام سلائق را اغنا میکند. این گروه با این رفتار نشان داده که نماینده یا مدعی جریان سازی نیست.
۲- اتفاق مهم و جالب دیگر در این گروه جمع خوانی شعر است. آن هم نه بر اساس بداهه های خوانشگران. بلکه از قبل و در طیف های مختلف شعری خوانشگرانی انتخاب می شوند و دفتر شعری یا کارنامه ی ادبی شاعری به خوانش گذاشته میشود.
بی شک این بستر مدرن و حرفه ای مدیون صبر و جهد رضا بهادر به عنوان موسس این گروه است.
این نشان می دهد که هنوز می توان از تمام فضاهای ادبی حتی گروه های موبایلی و ارتباطی به صورت جدی به ادبیات پرداخت…
بزودی گزارشی کامل از یکی از جلسات نقد و بررسی این گروه منتشر خواهد شد. در ادامه شما را از برنامه جلسات این گروه باخبر خواهیم کرد…